Navigație Android de top

Am schimbat vechea navigație Android cu una mai nouă căreia i-am făcut review pe care vi-l împărtășesc și vouă. Vorbim de o navigație cu Android 8.0, cu procesor Octa-Core, 4GB RAM și 32GB ROM. Are un display de 7 inci și rezoluție 1024×600 pixeli. Vine în cutie cu un card micro-SD de 8GB pentru hărțile de GPS (are preinstalat un iGO Primo), doua cabluri cu ieșiri USB și un microfon extern care se montează în mașină pentru convorbiri prin bluetooth.

Rulează foarte fluent grație procesorului rapid și celor 4GB RAM. Astăzi smartphone-urile de top au 6 sau 8GB RAM, dar să nu uităm că asta e doar o navigație auto care pe lângă radio și playerul audio-video mai are maximum 10-12 aplicații, nu tone, ca un telefon.

Partea audio: se aude clar, chiar și când o dai spre maximum. La volum maxim am sesizat unele distorsiuni, dar era oricum pe radio. Pe bluetooth via A2DP are sunet clar din câte am sesizat și spre volum maximum.

Pe video rulează cam orice format, nu am simțit nevoia vreunui alt player. Încerc zilele viitoare și filmări 4K și revin cu precizări.

Androidul 8.0 vine destul de “despuiat”, are doar aplicațiile strict necesare. Mai puțin Gmailul, care nu știu ce caută pe o navigație auto să te bombardeze cu notificări noi când ești in trafic. L-am dezactivat, nu merge dezinstalat cu totul. Are și Google Maps, de asemenea preinstalat, eu am adăugat Waze pe care îl folosesc mereu.

Am instalat din Google Play și TuneIn cu care ascult radioul preferat oriunde am o conexiune de net și DigiOnline care conține toate canalele tv pe care le are în grilă rețeaua Digi. Se poate instala ca sugestie și Spotify care se împacă de minune cu Waze sau Netflix pentru pasagerii care în drum spre Viena s-ar uita la serialul preferat.

Eu voi instala iGo WORLD ca alternativă la Waze, care arată cu ajutorul netului și traficul. O variantă interesantă începe să devină și TomTom-ul, mai ales că au de curând o aplicație ce te lasă să instalezi și țările individual, nu doar regiuni întregi ca până acum. Și are și trafic. Varianta cu toată Europa și trafic costă pentru un an vreo 89 lei.

La conexiunea de bluetooth am avut o serie de probleme de setări. Pe undeva în meniu la Factory Settings există niște setări ascunse, protejate de PIN-ul 126. Acolo e musai să bifați la tip bluetooth wq_bc6. Altfel nu veți putea avea conexiune sau nu veți auzi nimic în boxele mașinii, cum am pățit eu. Tot pe acolo există și tipul de radio și trebuie bifat Europa.

Recomand montarea unei camere de marșarier și a unui amplificator de semnal pentru FM. Oricum de pe AliExpress vei da pe ele cât pe două pizza în România.

Pentru cine vrea să achiziționeze dracovenia asta, subliniez niște sfaturi:

  1. Luați de la sellerul Dasaita care este și producatorul lor. Vorbiți direct cu ei, negociați, ei au și site și găsiți la ei și update-uri constante pentru navigațiile pe care le vând. În caz de probleme, tot cu ei veți discuta modalitatea de recuperare a banilor sau reparații.

  2. Cumpărați cu shipping via Germania! De ce spun asta: Navigația de față costă cam 1.130 lei cu shipping cu tot. Poate în unele cazuri shippingul pe Germania e cu 5-10$ mai scump decât pe China. Dar, de aici încolo aveți numai avantaje.

Durata de transport e de doar 5 zile, nu 3 săptămâni – o lună și chiar peste ca din China. Venind din UE este transportată până în România cu DHL și de acolo direct la tine acasă cu un curier local. Nu mai trebuie să mergi la vamă unde la suma asta ai mai plăti și TVA, vamă și servicii poștale. Este o modalitate legală de a păstra niște bani în buzunar. La suma asta cu shipping via China ar fi peste 1.500 lei.

Una peste alta e o navigație care la banii ăștia nu ai cum s-o compari cu ce găsești pe la noi. Este vârf de gamă, iar la noi la 1.100-1.500 lei abia găsești ceva quad-core, 1GB RAM și maximum Android 6, ca să fiu optimist. Partea bună cu cele de la noi este că în cazul defectării ai pe cine trage la răspundere în România pentru garanție.

Am cumpărat-o de aici. 

Discuții despre navigație și update de soft + sfaturi pe forumurile XDA le găsiți în acest link. 

Enjoy the video!

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.