Isteria Soros

Soros este sperietoarea perfectă pentru orice regim care vrea mai puțină libertate cetățenească și mai mult control asupra informațiilor. Soros a devenit un boogie man nu numai pentru regimul PSD de la București, ci și pentru alte regimuri autoritariene cum ar fi Ungaria și Rusia. Turcia are Soros-ul său musulman, Gulen. Lui Gulen i se aduc fix aceleași alegații ca și lui Soros, deși nu au nicio legătură unul cu celălalt: că subminează puterea de stat, incită la proteste, sprijină minoritățile.

Spuneam că în România Soros a devenit sperietoarea perfectă. Soros este un evreu maghiar stabilit în America. Nu se putea mai bine pentru antisemiți, legionari, românașii verzi de ocazie. Pentru unii este întruchiparea evreului mitic, care se descurcă în orice situație și trăiește pe spinarea majoritarilor. Ideile lui Zelinski Codreanu încă mai rezonează în mințile unor frustrați care se văd săraci și nepricepuți și dau vina pe alogeni. Soros este și ungurul hrăpăreț care la o adică ar putea conlucra cu ungurii de la Budapesta (halucinant, dacă ne gândim la campania anti-Soros făcută de Viktor Orban) și cu cei din România și ar pleca cu Ardealul pe autostradă.

Soros a fost educat și a trăit în majoritatea timpului în Occident. De fapt, propaganda anti-Soros este o propagandă anti-occidentală nerostită. Cum românii încă aspiră în majoritate covârșitoare la valorile din Occident și speră ca societatea noastră s-o ajungă pe cea din Vechea Europă dacă nu pe cea americană, propaganda anti-soros nu poate urla în gura mare că este împotriva Occidentului, deși așa este. Deocamdată Soros este asociat timid, la fel ca și DNA-ul și Kovesi, cu AMBASADELE. Păi despre ce ambasade vorbim? Doar nu despre Ambasada Pakistanului sau a Nigeriei. E vorba despre reprezentanții SUA, Marii Britanii și Franței. La fel cum Bruxelles-ul este introdus în ecuație ca Noua Poartă care ne dictează.

Cine se folosește de sorosism?

PSD-ul pentru a justifica furturile, guvernarea proastă, nepotismele, încercările de a suprima protestele. Ar mai fi idioții utili care pun botul la fel de fel de conspirații. Plus Rusia și goarnele sale Sputnik și restul site-urilor putiniste care inundă internetul. Ce mai contează că mulți PSD-iști au avut burse la ONG-urilor lui Soros? Sau că Fundația Pentru O Societate Deschisă și-a închis porțile acum vreo 3 ani în România? Sau că datorită lui Soros și-au deschis primii germeni ONG-urile societății civile după 1990?

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.