WAZE CONNECTED CITIZENS LA BRAȘOV

W_C_C

CE ESTE? Waze Connected Citizens este un program care are ca scop îmbunătățirea și creșterea eficienței traficului rutier și a confortului cetățenilor în zonele urbane. Programul este implementat de Waze în mod gratuit în mai mult de 450 de orașe din întreaga lume și se bazează pe un schimb permanent de informații între AUTORITĂȚILE PUBLICE LOCALE care administrează infrastructura rutieră și CETĂȚENI.

BENEFICII:
Pentru utilizatorii Waze – CETĂȚENI: 
Harta Waze evoluează odată cu fiecare șofer nou conectat și fiecare punct nou de date adăugat. Programul Waze Connected Citizens generează un schimb permanent de date, oferind utilizatorilor aplicației Waze o capacitate mai mare de a ocoli drumurile închise și blocajele în trafic.

Pentru AUTORITĂȚILE LOCALE PARTENERE:
1. CONȘTIENTIZAREA SITUAȚIONALĂ: Autoritățile locale partenere primesc mai rapid informații despre incidente în timp real decât prin oricare alte metode de raportare cât și zonele ”nevralgice” în care apar cele mai multe incidente, facilitând de crearea răspunsuri adecvate și a timpilor de reacție mai mici, având ca efect salvarea de vieți;
2. COMUNICAREA BIDIRECȚIONALĂ CU PARTICIPANȚII LA TRAFIC: Autoritățile publice partenere folosesc Waze ca un canal de comunicare bidirecțional: autoritățile folosesc Waze pentru a informa șoferii despre evenimente majore de trafic, iar șoferii comunică informații despre starea drumurilor în timp real prin intermediul aplicației;
3. PLANIFICAREA INFRASTRUCTURII: Centralizarea continuă și instantă a datelor creionează o imagine de ansamblu a locațiilor cu trafic congestionat sau cu pericole frecvente, ceea ce duce la o planificare urbană mai inteligentă.
4. CREEAZĂ PUNȚI DE COMUNICARE CU ALȚI PARTENERI ȘI INSTITUȚII PUBLICE: Waze dezvoltă conexiuni între diferiți parteneri locali și regionali prin intermediul summiturilor proprii și a unui forum online de discuții pentru studiile de caz și promovează un schimb de idei cu impact pentru comunități la nivel global.
5. SCHIMBUL PERMANENT DE DATE: Partenerii publici pot utiliza datele furnizate de Waze pentru a raporta evenimentele care au loc în trafic, drumurile închise temporar sau pentru a declara evenimentele ca nemaifiind de actualitate, pentru a promova transportul în comun și alte date cu impact pentru comunitățile locale.
Clip video de prezentare:

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.