Starbucks Brașov – impresii

image

Ieri s-a deschis oficial Starbucks în Brașov. Lanțul de cafenele este deja prezent în mai multe orașe mari din România, dar sub Tâmpa a fost mai timid, s-a lăsat așteptat încă vreo două luni și jumătate de la inaugurarea Coresi Mall. N-am fost prezent ieri la marea îmbulzeală, pentru că știam că va fi plin de „gură-cască“ dornici de ceva moca și de jurnaliști pișcotari. Azi era încă aglomerație, în stilul celei de la deschiderea Coresi. Brașoveanul dă buluc la început, apoi se sperie de prețuri și în răstimp numărul constant de clienți se reduce la 10-15, în general turiști de București care au obiceiul să meargă la mall și să mănânce la „Mec“ indiferent în ce oraș ajung.

image

Servirea e ok, în parametri obișnuiți, mai înceată decât la Cluj, doar și noi ne dăm ardeleni 🙂 Drosophila este prezentă și la dulciuri și în spațiile cu mese, nu se sperie nici de fumul de țigară. Cafeaua americană și cea boabe cumpărată la pungă are mare căutare pe la noi. Pentru cunoscători, cea de Kenia e de luat acasă. Pe bune, recomand! Că tot vorbeam de cafea mediană, mai găsiți așa ceva și la concurență,  Cafeteca de pe Apollonia Hirscher. Mai trec pe acolo hipsteri, dar îi puteți ignora. Și dacă nu vă plac capitaliștii americani cu fast-coffee-ul lor, mai puteți bea ceva turcesc, la ibric. Se găsește la Sultan Mehmet pe Avram Iancu și la Restaurantul Libanez de pe Mihai Viteazu. Dacă mă iau după Efu, cea mai bună cafea la ibric o fac unguroaicele, dar nu toți avem norocul ăsta. Cam atât despre concurența Starbucksului. Până aici lucrurile-s în trend, avem cu adevărat un mall, avem magazine, restaurante și cafenele ca-n orașele importante. Sper să și avem bani să le umplem!

Facebook Comments Box

2 comments

  1. scoatem bani din piatra seaca, numai sa fim in “trend” si sa plimbam faimoasele pahare cu numele nostru scris cu markerul prin tot orasul, sa stie toata lumea ca am fost la Starbucks.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.