România Mare, între vis și realitate

Toate statele din Balcani visează la o Țară Mare. Sârbii visează la o nouă Iugoslavie, albanezii la Albania Mare, grecii la Megali Idea (Grecia cu Anatolia), până și ungurii din Mittel Europa și-ar dori o Ungarie Mare. Așa că, de ce n-ar visa și românii la România Mare, măcar o parte a ceea ce a fost în perioada interbelică?
Numai că intervin următoarele întrebări în cazul unirii cu Republica Moldova:
1. Ce facem cu problema transnistreană?
2. Cum rezolvăm problema găgăuză?
3. Cum integrăm câteva sute de mii de rusofoni din marile orașe ale Republicii Moldova?
3. Cum gestionam economic încă 13 județe mult mai sărace decât Teleormanul, Vasluiul sau Covasna?
4. Cum îi convingem pe restul de 79% dintre moldovenii care se opun unirii cu România? Vezi sondajul aici.
5. Cum contracarăm influența economică rusească din Republica Moldova, știindu-se faptul că Federația Rusă controlează mai tot ce mișcă acolo, de la industrie, la mass-media?
6. În ultimii 204 ani, România a avut în componență actuala Republică Moldova mai puțin de 25 de ani. Transnistria vreo 5 ani și ceva. Că vorbim aceeași limbă, suntem același neam la origini în mari proporții, asta nu poate nega nimeni. Dar și austriecii au aceeași limbă cu germanii, provin din aceleași triburi germanice. Ba, austriecii au deținut sute de ani state germane în componența Imperiului Austriac, Germania în nefericitul regim hitlerist a făcut un Anschluss ce a durat 10 ani. Dar asta nu înseamnă că Germania are de gând să se unească din nou cu Austria.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.