LaBeUnu Teve

Valeriu Zgonea se întreba acum vreo 3 seri ce s-ar întâmpla dacă n-ar fi Realitatea, Antenele, și…. chiar și OTV-ul care, deși e o troacă de lături, măcar e un exemplu că la noi se mai poate exprima poporul fără opreliști.
Oare cum ar arăta televiziunile românești dacă ar putea Băse&Co. să închidă ,,vuvuzelele” mogulilor, că pe moguli au început deja să-i închidă?
Probabil că TVR-ul cu doamna Culcer ar fi secondat numai de B1 Tv, unica televiziune privată ce ar fi menținută, și care spune întotdeauna adevărul. Emisiunile ar debuta devreme, în zori, cu intonarea imnului de stat, nu ,,Deșteaptă-te romane!”,schimbat între timp pe motiv că-i periculos mesajul, ci cu ,,Apa trece, pietrele rămân”, imnul partidului stat. La ce piatra de moară e pt. noi PDL-ul, e și normal.
Apoi, ca buni creștini ce ne aflăm, purcedem cu totii către rugăciune: Tatăl nostru. Versiunea portocalie, bineînțeles, născocită la alegerile din 2008: ,,Tatal nostru, care esti in PDL, sfinteasca-se candidatura ta, Vie deputatia ta, faca-se voia noastra, precum in politicianism sa nu fie pe pamant, Painea nostra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi, caci iti vom ierta si noi pacatele tale, precum ne vei rasplati si tu pe noi”.
După hrana spirituală și ceva iz patriotic, urmează Teleshopping. Reclama e de la cel mai bun restaurant: Golden Blitz. Avem și cele mai tari borduri, de la firma lui Videanu.
Mai spre amiază, avem deosebita plăcere să vă prezentăm emisiunea de real succes ,,Vedetele se intreabă”. Se intreabă ce mai face EBA cu SIDA, ce Vouitoane mai are Udrea, invitați unul și unul.
După atâtea mondenități ar fi cazul ca poporul portocalizat să mai afle care-s ultimele noutăți din gura învățaților editorialiști ai EVZ. Mircea Marian va încerca să deslușească ce a vrut să spună Zeus cu o seară înainte după ce a fost acompaniat de dl Jack. Jack Daniels…
La ,,6! vine presa” Mbela ne explică de ce a ales ea tocmai Romania. Pentru că se aseamănă izbitor cu Zairul natal. Sărăcia-i comparabilă. Păcat că la ei sunt mai multe aeroporturi și autostrăzi!
La ,,Codul lui Oreste” intrăm în paranormal și avem ocazia să aflăm cum România e împânzită de fenomene stranii, găuri negre în buget și Triunghiul Bermudelor: aici dispar oameni, votează morți, dispar ștampile, voturi, iese oricine la ,,Ghici!”
Nou-venitul Turcescu il are ca invitat la 100% pe Emil Boc. Întrebarea de final este dacă e influențat în luarea deciziilor de către Președinte. Boc răspunde spășit ,,nu, eu îmi asum toată responsabilitatea Guvernării. Dați în mine, vă rog! că eu rezist… nu vedeți câte cabinete am condus?”.
La Nașul avem onoarea să-l re-revedem pe Marele Conducător, Prea Cinstit Cârmaci și Distrugător de Flotă, Președintele Românilor de Pretutindeni, Traian Băsescu. Copii, aveți grijă ce învățați, că dacă se supără nenea, nu mai vedeți nici alocații. Și, oricum școala românească dă tâmpiți! Bunici, nu vă mai plângeți, că umblăm și la pensii. Iar voi, Vampirii Nației, specia Bugetari, nu veți mai avea zile multe! Că domn președinte a anunțat că vrea reformarea statului și salariile voastre vor fi reduse până nu se vor mai vedea!
După această inegalabilă emisiune, plină de învățăminte, echipa de emisie va urează ,, Noapte bună București!”

Facebook Comments Box

11 comments

  1. Da. Nu se poate fara presa, fie pro sau contra. Faptul ca anumite interese vor sa cenzureze presa este un fapt grav. Presa este stalpul de temelie al democratiei.
    Daca ar exista doar televiziuni pro un pratid, cu siguranta ca manipularea ar fi desavarsita.
    Libertatea presei este vitala.

  2. Mihai, daca ar fi noapte numai in Bucuresti, ar mai fi ceva de facut in acest sens, dar e noapte peste tot in Romania, asa ca “Noapte buna, Romania!”
    Cineva a impuscat luna sau s-a impuscat singura, saraca de ea! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.