Dialoguri imaginare

De dimineață am găsit pe toateblogurile.ro o provocare pe cât de interesantă, pe atât de greu de răspuns la ea. Sună cam așa: ,,Care sunt intrebarile pe care le-ai pune celor ce au condus Romania in ultimii 20 de ani? Cine si la ce intrebare ai vrea sa-ti raspunda?”.
Mie cred că îmi vin în minte 2 persoane care au modelat istoria celor 20 de ani scurși de la evenimentele din ’89 și care-mi par în egală măsură vinovați de relele de până acum: Iliescu și Băsescu. Ei au fost în mod constant dacă nu la butoane, măcar în umbra tuturor evenimentelor de până acum. Dacă aș fi pentru o clipa Dumnezeu sau Sf Petru aș vrea să aflu ce a fost de fapt la așa-zisa Revoluție, iar asta numai Iliescu o poate ști. Aș vrea să știu pentru ce s-a continuat vărsarea de sânge și ce a fost cu marea graba de a-l omorî pe Ceașcă cât mai rapid, indiferent că s-a nimerit a fi zi de Crăciun. Dacă aș putea, l-aș întreba și pe Nea Nicu ce știe despre toți ăștia care au ajuns lideri și s-au îmbogățit în capitalism, că sigur ar ști despre mulți amănunte interesante.
Iliescu ar mai ști multe nespuse și despre mineriade, și poate ar recunoaște și intoxicările ordinare prin care se urmărea distrugerea partidelor istorice și implementarea conceptului de ,,democrație originală”. Aș fi curios ce ar spune nea Nelu de Punctul 8 de la Timișoara, de ce nu s-au luat măsuri din timp împotriva jocurilor piramidale de tip Caritas, înștiințat fiind din timp de SRI de pericolul lor.
Oare de ce o fi fost nevoie ca Vadim Tudor să fie umflat atât de mult în 2000 și el să candideze la al III-lea mandat, ca apoi Vadim să fie desumflat și Bunicuța să câștige detașat, băgâdu-ni-l pe gât pe infatuatul de Năstase?
Oare cât de multă implicare o fi avut el și PDSR-ul in mineriada din ’99 în fața unei Puteri măcinată și mult prea slabă?
În fine, oare câte lucruri știe tovarășul… pardon, domnul Iliescu despre guvernarea 2000-2004, despre Năstase, Geoană și Ponta, lucruri care, dintr-un motiv sau altul nu vor ieși niciodată la iveală?
Băsescu ne ține în șah de multă vreme cu niște întrebări esențiale în legătură cu CV-ul lui. Prima întrebare: a fost sau n-a fost agent al Securității, măcar și pe perioada cât a fost detașat la Anvers? A II-a: ce făcea el cu precizie în zilele Revoluției? Apoi: cum s-a vândut Flota? Cine mai e implicat? că nu cred că a reușit de unul singur. Pe ce criterii a promovat femeile din jurul lui, începând de la Anca Boagiu, Mioara Mantale și terminând cu Udrea? Ce s-a întâmplat de fapt în momentul rocadei cu Stolojan și de ce s-a retras iarași dragă Stolo din functia de prim ministru în ianuarie 2009.
Revenind în prezent, aș vrea să știu câtă încredere mai are în Udrea (din câte a mărturisit cam puțină), care va fi următorul Prim-Ministru și ce va face după ce își va termina mandatul? Ce mai plănuiește și cu Baconschi? Aș vrea să înțeleg ce-o fi fost în capul lui când s-a luat la trântă cu toți miniștri pe care într-un fel sau altul i-a trecut pe linie moartă: Ciorbea, apoi Remeș. De ce nu a putut fi niciodată om de echipă? tare aș vrea să știu toate astea…

Facebook Comments Box

12 comments

 1. Pacat ca nu vrei sa-l intrebi pe Basescu cum a fost atunci cand a intrat in greva din functia de ministru al transporturilor in perioada 1998-2000.
  De ce nu-l intrebi de ce este asa ipocrit si afirma ca la TV se uita doar la Discovery si Animal Planet pt ca mai apoi sa declare ca scandalurile cu legea pensiilor si legea cu TVA micsorat pt alimentele de baza le-a aflat de la TV ( adica de la canalele mai sus amintite).
  De unde si pana unde afinitatea pe numele Elena ( aici sunt mai mult de 2 de-a lungul vietii lui ).
  Dar poate astea trebuie sa-l intreb eu ca tu vrei mai multe raspunsuri de la tata Ilici.
  Sanatate Mihai si la cat mai multe articole bune si citite de cat mai multi 🙂

 2. O intrebare mai am pentru domnul Basescu. De ce a mintit in 2007 cand a spus ca daca va fii suspendat isi va da demisia in 5 minute 😛

 3. Infatuatul de Năstase a băgat ţara în U.E. şi NATO şi are un CV de nota 10. Tu mă pulică ce-ai făcut la viaţa ta de om la vro 25-30 de ani după cum pari din poze?
  În afară de beut, lipit afişe pnl şi la ce partide oi mai fi fost?
  Îţi apreciez liberalismul, poate cei ca tine vor schimba România, dar mai uşor cu criticile la adresa unora mari de tot care au făcut multe pentru ţară, bune şi rele. Tu ai făcut momentan numai mătreaţă.

  În afară de Băsescu, de el poţi să zici ce vrei, pe el l-ai depăşit din momenti ce scrii (şi vorbeşti presupun) cţt de cât corect româneşte.

  1. da, Poponarul de Nastase a bagat tara in NATO cu meritele lui Constantinescu. Cat despre CV-ul lui, asta nu pot spune decat dosarele penale carora li s-au dat NUP. Oare la 25-30 ani el ce o fi facut?
   Domnul Jimmy, dumneata ce CV ai? tare as vrea sa aflu?
   Cat despre partidele frecventate de mine, eu n-am semnat decat o adeziune, la PNL. Nu stiu ce te agiti atata cand ma iau de Nastase, oi fi cumva vreun handralau de-al lui?

 4. Şezi calm prietene, am votat şi voi vota numai cu liberalii, nu sunt deloc fan Năstase, dar îi recunosc meritele, jos pălăria. E drept, n-a avut un preşedinte chiar aşa prost ca Tăriceanu şi s-a mişcat în vo ie.
  Nu te ofrusca aşa că de fapt avem ţeluri comune 😉

 5. da, ai votat cu liberalii dar crezi ca Tariceanu a fost prost. Nu uita ca nu Popo de Nastase a bagat Romania in UE, ci Tariceanu. Cunosc mai bine gunoiul numit Nastase, si vorbesc din cunostinta de cauza. Asadar…

 6. Nu, nu, Tăriceanu a avut un preşedinte prost, în mandatul lui. Mi-e şi silă să.i scriu numele. N-am fost prea explicit. A fost ok dar mai slab ca Năstase, din păcate, fiindcă a fost ţinut pe loc de chior. Bombo l-a avut pe Tătuca şi era ceva mai linişte între palate. 🙂
  După ce ne vom mai civiliza şi stabiliza economic, PNL va lua 40% şi mai bine, la nivelul actual pur şi simplu n-ai cum şi nici pe Antonescu nu-l văd dând şi dansând ţigănci ca să cucerească publicul de căcat.

 7. Mihai, o foarte mare parte din adevarul despre perioada noiembrie `87-decmbrie `89 se afla in “Sfarsitul Ceausestilor” de Grigore Cartianu, lucrare scrisa doar din declaratii oficiale si stenograme ale audierilor din 1994. Iar tu Jimmy vezi de beutura si distractia ta, lasa-ne te rugam sa lipim ce afise vrem, si te mai rog ceva: DESCHIDE NAIBII CARTEA DE ISTORIE. M-am saturat sa tot spun asta. Vezi ce a facut PNL in 135 de ani de existenta si vezi ce au facut postdecembristii astia de le iei apararea

 8. Pentru un blogger activ, oportunitatea ideala de a imbina placerea cu afacerile o constituie publicitatea prin intermediul blogurilor: scrii de placere si esti platit pentru opiniile tale.
  Blog Money iti poate asigura un venit continuu, fara a te priva de confortul caminului tau.
  Incearca si tu acum accesand acest link !!!
  http://aff.blogmoney.com?aid=2250&acid=187
  Succes !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.