Cum stăm cu bricolajul în Brașov

maxresdefault

Când te muți în casă nouă, e musai s-o și mobilezi de grabă ca să nu dormi în sacul de dormit prea mult și să te bărbierești pe la vecini. Pentru asta, trebuie să ai în vedere niște vizite cu năbădăi la magazinele de mobilă și bricolaj. La cele de mobilă am mers într-o zi și am țintit ce-aș putea să-mi iau de la Casa Rusu și de la o altă firmă mare de prin Noua. Am mers, m-am uitat, am fixat în minte vreo două canapele și am trecut la magazinele de bricolaj.

Care mi-au făcut o impresie bună: 

  • Dedeman deși o afacere 100% românească are o gamă variată de produse, de la parchet și obiecte sanitare la mobilă. De acolo am luat niște canapele, biblioteca, o masă de living și niște materiale de finisaje. Consultanții de la raioane știu ce caută acolo și chiar dacă au lacune, găsesc ei un veteran care sigur îți dă sfatul potrivit. Dacă ai o problemă cu vreun produs, îl poți înlocui. Dacă unele produse nu le au pe stoc, aștepți săptămâni bune, dar ele vin. După ce vin, dacă ai cumpărat mobilă, să te aștepți să vină în pachete pe model Ikea pe care nenea transportatorul cu duba ți le lasă în scârbă în fața blocului. De acolo îți trebuie niște băieți cu mușchi pentru cărat și alții mai pricepuți pentru asamblat. Dacă nu te pricepi și n-ai prin casă șurubelnițe și autofiletante, trebuie să iei în calcul costuri suplimentare de montaj. Eu am avut noroc cu prietenii și un vecin 🙂
  • Hornbach poate cea mai nemțească afacere din Brașov. Găsești foarte multe acareturi, de la articole de grădină și balast de fundație până la becuri. Personal foarte bine calificat și în general îl găsești la raionul arondat. Au timp să te asculte și îți dau soluții bune, uneori te îndrumă spre alternative mai avantajoase financiar cu același rezultat calitativ, un lucru mai rar întâlnit în lumea bricolajului unde toți încearcă să-și vândă produsele mai scumpe. Am cumpărat niște corpuri de iluminat, materiale pentru zugravit, articole sanitare. Unele prețuri sunt mai mari decât la Dedeman, dar eu am privilegiul de a sta la 1 km de Hornbach, deci merită.

De care să te ferești sau să intri acolo doar dacă n-ai altă alternativă:

  • Praktiker este o comedie, pentru că numai concept de bricolaj nu este. Am mers la raionul de mobilă, n-am găsit pe nimeni, așa cum nu găseam nici la cel de corpuri de iluminat. Cu o seară înainte trecusem pe acolo și exact aceeași atmosferă părăsită am întâmpinat. M-am învârtit vreo 30 de minute și într-un final mi-am luat inima-n dinți să merg la o domnișoară care aranja ceva pe la raionul de flori. Îi explic ce vreau, iar fata strigă la doi indivizi dubioși de la celălalt capăt al magazinului care discutau concentrați. Cum au auzit strigătul de chemare la treabă, domnii angajați au spart gașca, fugind ca gândacii de bucătărie care încotro. Perseverent din fire, merg la alt domn care de fel cică vindea cabine de duș și bideuri și-l întreb cine-i baciul pe raionul de mobilă, el îmi spune sictirit că ar trebui să fie un nene, Cornel parcă, sper să nu greșesc. Plec dezamăgit, ajung la alții care vrăjeau cu o ochelaristă de la casă, obțin același rezultat. După ce în sfârșit obțin informațiile de la o domnișoară și achit totul, a doua zi vine duba cu materiale și mi le varsă la scara blocului, doar că patul nu conține și somiera inclusă în preț așa cum eram informat în magazin. Zic că poate e o greșeală. Sun la magazin, după vreo 5 minute îmi este pasată aceeași domnișoară care îmi spune cu nonșalanță că am înțeles eu greșit, somiera nu este inclusă și trebuie s-o achiziționez separat începând cu prețul X. Am cumpărat-o, ce era să fac? A fost și ultima dată când le-am călcat pragul!
  • Brico Depot este fostul Bricostore de lângă Carrefour. Marfa nu este de prea bună calitate, multe turcisme și chinezării. Personal puțin și-i găsești la locul potrivit cam cu aceeași frecvență ca la Praktiker, numai că te tratează cu mai mult interes. Unii au training făcut ca lumea, alții mai trebuie instruiți. La casă stai o veșnicie, de obicei funcționează cu 50% din capacitate. Prețurile sunt mai mari ca la Dedeman la mobilă, dar la obiecte sanitare au și chestii ieftine made in Turkey.

20190010-young-happy-sexy-woman-in-overalls-with-drill-on-stepladder-in-the-interior-Stock-Photo

La Leroy Merlin încă n-am fost, nu-mi dau cu părerea, e deschis de vreo lună. În JYSK găsești și chestii faine, dar și articole comune mai scumpe decât la Hornbach/Dedeman.

Foto 2 preluată de aici

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.