Cum a fost 1 Mai la Brasov

Asteptam weekendul trecut de o buna bucata de vreme,  pentru ca stiam ca va fi unul post -Sarbatori Pascale, urma sa avem parte de un ultim gratar in care sa-mi marturiseasca toti prietenii intamplarile bahice de care au avut parte cand au ciocnit oua si cum au plecat ei pe la tara dupa drob si pasca.

Se intampla sa fi fost un weekend cu totul deosebit, in care se intalneau Serbarile Junilor (si implicit, Zilele Brasovului) cu 1 Mai Muncitoresc + Ziua Tineretului, mai spre final.

De 1 Mai am crezut ca vom fi si noi liberalii la Juni, ca ne vom mai amuza de balbele lui Georgica debitate stangaci in fata publicului, ca poate pe Gontea o sa-l calce vreun cal naravas prin Schei, ca vom fi in mijlocul multimii. Numai ca proaspetii nostri colegi de Uniune ne-au invitat la o actiune de ecologizare la Lacul Noua, substituindu-se Geen Peace-ului sau Partidului Verde, ca doar pt ei 1 Mai are o vie reverberatie, un moment de rememorare a trecutului lor rosu, cu secera si ciocan.

Si uite asa, cine a fost curios sa vada conclavul respectiv, a fost mirat sa asiste la o adunare de pensionari imbracati sangeriu, cu convingeri demult apuse, accente rasaritene si convinsi ca fac un lucru util tuturor tovarasilor de colhoz din Orasul Stalin. Si uite asa, cand tot poporul brasovean era prin Centrul Vechi sau Schei, iar Georgica vataful puncta la imagine, baietii astia se ostracizasera pe marginea lacului, crezand ca pot scoate capital electoral macar peste matasea broastei.

Si cum tabloul nu era destul de sumbru, seniorii socialisti cu grade se grupau 2 cate 2 si inaintau in padure sa discute secrete bine ascunse, ca mafiotii lui John Gotti Jr. Cand credeam ca e prima data cand nu vad la pesedei Vanghelioane si nici Actiunea ,,Micii si Berea!”, imediat se pun pe treaba sefii de detasament si-i incoloneaza pe batranei la rand, sub mireasma gratarului ce sta sa sfaraie.

Daca tot nu a fost o actiune de impact, macar sa aiba efect indoor, in randul nucleului dur din interior.

Asa se intampla ca guzganul portocaliu a fost lasat singur in multime, a dat mana cu oamenii, a schimbat lalelele in giratorii si a baut tuica cu junii Curcani la Pietrele lui Solomon, promitandu-le zile senine in Noua Capitala Verde a Romaniei!

Sa ne traiti, tovarasi!

Facebook Comments Box

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.