Conspirația depopulării României

Pe site-urile izvorâtoare de fake-news, cât și în gura unor PSD-iști care nu mai pot de grija capitalului românesc (ei având de fapt afaceri cu statul), apare insistent ideea depopulării României, înlocuirea neamului dacic cu seminții din Orientul Mijlociu, legionarisme ieftine.
În fapt, ne-au plecat la muncă în între 3 și 5 milioane de oameni, etnici români, dar grosul ca procent sunt minoritarii. Poate cel mai grav se simte fenomenul la sași și evrei (fix evreii de care se lovesc frustrații naționaliști). Peste 80%! Și asta prea puțin în anii ‘70-’80, când Ceaușescu îi vindea la bucată pe valută, ci după 1990. Și mulți etnici maghiari au plecat.
Dacă ne uităm cu atenție la valurile de emigrație dinspre Europa spre alte zări, vom constata că nici România, nici Europa de Est în general, nu sunt nici pe departe campioanele emigrației.
În epoca modernă, cel puțin două țări au fost lovite de emigrație la scară mare, mult mai mare decât cea est-europeană: Italia și Irlanda.
Italia a suferit în istoria recentă două valuri de emigrație: unul cuprinsă între procesul de unificare al țării (1861) și începuturile fascismului (1920-1922) și altul între 1945 și 1960.
În primul val, italienii au plecat cu precădere în Americi, dar tot atunci au ajuns și în România, italienii fiind angajați după 1900 pe șantierele românești, fiind cunoscuți ca buni constructori, mai ales la construcția de drumuri. Italienii veniți din Sud erau mai săraci decât românul mediu. În Argentina 20 de milioane de oameni sunt descendenții italienilor, încă vreo 31 de miloane sunt raportați la Ambasada Italiei din Brazilia. Alte 15-20 de milioane în restul țărilor din America Latină. Se știe precis că în SUA au emigrat 5, 5 milioane de italieni între 1820 și 2004. În total, sunt peste 17,2 milioane de americani cu rădăcini italiene. Alți italieni au emigrat în fostele colonii din Africa, în Libia, Somalia, Etiopia și Eritreea, dar o comunitate importantă a rămas până astăzi și în Tunisia, fostă colonie franceză. Un milion de australieni au înaintași italieni. Se estimează că de-al lungul timpului peste 500 de mii de italieni au emigrat și la Antipozi.
Irlanda cunoaște în istoria sa un val de emigrație și mai important: începând cu anul 1700, au plecat din insulă între 9 și 10 milioane de irlandezi. Populațiile din 2017 a Republicii Irlanda plus Irlanda de Nord britanică însumate nu depășesc 8,5 milioane de oameni.
SUA are 41 de milioane de oameni cu rădăcini irlandeze, 2 milioane sunt în Australia, 1 milion în Argentina, 4 miloane de canadieni și alte zece milioane de oameni din toată lumea se pot lăuda că au cel puțin un stră-străbunic irlandez.
Nimeni n-a programat nici depopularea Italiei, nici a Irlandei, nici a României. Oamenii s-au dus după un trai mai bun chiar și la capătul lumii. După cum spuneau romanii: ubi bene, ibi patria!
Facebook Comments Box

One comment

  1. Si totusi, cand citesti despre nu stiu ce securist pensionar care propune sa importam juma’ de milion de musulmani ca nu mai avem forta de munca, dupa ce au fugit 3-4 milioane de romani din raiul romanesc integrat euro-atlantic, parca te pune pe ganduri. Iaca, am aflat in sfarsit pentru ce-i tinem la pensie (speciala) de la 40 de ani. Ce bine ar daca, in loc sa ne plece medicii, ne-ar pleca securistii! Sa ne plangem ca e penurie de securisti! Dar n-a fost niciodata -paraziti a avut mereu din belsug societatea romaneasca.
    Cat despre exodul italienilor si irlandezilor, asta s-a intamplat in perioade de spor natural pozitiv si natalitate viguroasa, care au permis refacerea populatiei. Nu e cazul la noi.
    Cand mai citesti si ca Romania e in primele 5 cele mai bune tari pentru expati, e clar: e o tara condusa in asa fel incat aici se simt bine strainii care vin si rau romanii, care pleaca. Daca asta nu are legatura cu guvernarea (securistica si neocoloniala), nu stiu cu ce.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.