Ce mă enervează la români?

Mă enervează că în ultimii 20 ani au dat milioane de voturi în van unor idioți. Că de fiecare dată aproape au avut de ales între 2 rele, între 2 comuniști, între un scandalagiu și un prostănac, sau între același scandalagiu și un poponar infatuat.

Într-un oraș din inima munților au ales un idiot semianalfabet și deși tot ce se întâmplă în oraș se face la preț triplu și pe banii locuitorilor, dacă îndrăznești cumva să ridici cuvântul împotriva idiotului prin unele cartiere muncitorești, riști să iei bătaie. Trăim în țara în care lumea e satisfăcută dacă se face ceva(de imagine), indiferent de costuri, de moralitate, de faptul că sunt jefuiți pe față. Probabil e vorba de sindromul Stockholm, în care victima își protejează călăul.

Mă enervează că toți se plâng de mizerie, dar majoritatea nu țin seama de regulile de bun simt. Suntem țara în care pipițele, transexualii și alți degenerați au ratinguri istorice la tv, dar ne plângem toți de calitatea show-urilor tv.

Trăim în țara în care în lipsa unor repere morale veritabile toți neancorații în realitate se uită cu balele ieșite larg din gură la un Frustrat Național ca Badea. Refuz să trăiesc printre  mai mult de jumătate dintre românce ce și-ar înșela soțul cu un idiot care la aproape 40 ani stă cu părinții și vorbește atât de mult încât e inevitabil să nu dea și peste niște adevăruri ce devin hilare.

Mă enervează că mai toți avem o părere excelentă despre propriul popor, despre trecutul lui, și privim spre viitor nepăsător și fără niciun fior deoarece suntem integrați în NATO și UE.

Mă enervează că dis de dimineață te trezești că se mai schimbă câte-o lege sau câte-o taxă, fără nicio dezbatere publică, fără implicarea societății civile, doar o putere decide totul. TVA-ul și cota unică vor crește, dar dau pariu că românii o vor înghiți și pe asta fără să o simtă ca pe un corp străin. E aproape deductiv că românii sunt obișnuiți să înghită, încât te miri dacă nu cumva anatomic au un esofag modificat în 2 milenii de adaptare la mediul necruțător pentru alții.

Mă enervează că nu avem soluții, că ne împiedicăm în propria neputință, că ne pierdem pe drum…

Facebook Comments Box

9 comments

  1. Pe mine au început să mă enerveze românii care au nişte coaie colosale din spatele unor tastaturi, în anonimat, la adăpostul a două rînduri de yale. Cheamă-i pe toţi să iasă în stradă ca grecoteii şi n-o să vină nimeni.

  2. ba, trei sferturi au iesit la revolutie cand era cutitul bine implantat in os la indemnul unor manipulatori si ca oile, d-apoi acum. cum dracu spera cineva ca ar iesi acum? de abia ii scot unii sindicalisti (care oricum jumate is inregimentati politic)

    1. la revoluţie au ieşit tinerii, altfel nu ieşea nici dracu’. Acu’ nici tinerii nu mai ies. Au alternative mai interesante: pot emigra în UE, pot s-o ardă pe fb, hi5, bloguri.

  3. Ba daca astia scad pensiile eu cred ca țața Leana o sa alerge cu bata dupa Boc prin Palatu Victoria si pe la cotroceni o sa alerge nea Gheorghe cu, coasa dupa Basescu, ce peisaj ar fi………….Serios vorbind ca la greci nu vreau sa fie dar sa merg sa arunc cu oua si rosi dupa mai mari conducatori asi merge cu cea mai mare placere, sa fie revolta, instigati la revolta vreau revolta

  4. Prietene,cel mai mare bine ce ti-a fost facut a fost acela ca te-ai nascut viu….Dar din pacate pt tine n-ai avut nici o contributie la asta.Parerea mea personala despre idiotul cu care-si insala jumatatea de romince barbatii printre care tu nu vrei sa traiesti este ca sa apropie foarte mult de profilul tau.Este totusi posibil sa ma insel…cine stie…Tu-l numesti pe Badea “frustrat national” fara sa argumentezi asta doar de dragul teoriei ca cel care-l blameaza pe cel destept este mai destept ca el ‘iar ce-l care-l blameaza pe cel curajos este mai curajos ca el?Esti sec…insipid si fara consistenta…Ce te califica ca analist?Iesirile publice inpotriva primarului semianalfabet???? opozitia facuta reprezentantului unui guvern corupt???sau poate esti vre-un erou al vreunei batali pierdut in cartea de istorie la capitolul ..ratati…Ma simt jignit de cele scrise de d-ta pt ca Badea asa coleric este un simbol al curajului unei generatii care din pacate pina acum s-a afirmat doar la capitolul..sex..drog..scandal..Daca vrei sa afli mai multe accept sa-mi scri si-ti voi raspunde dintr-un singur motiv:esti tinar si te poti inca schimba…la buna vedere…

    1. da, ti-as scrie daca ai sti si tu sa scrii corect ,,impotriva”si nu ,,inpotriva”, ,, vreun” si nu ,, vre-un”, dar cum esti la fel de idiot ca si idolul tau nu merita efortul

  5. Ce critic dur esti,dar sti pe vremuri erau citeva reguli care acum s-au schimbat in gramatica limbii romane.Poate ai dreptate si sunt idiot ,dar sunt idiotul acela ilustrat cu maretie in romanul cu acelasi nume de Dostoievski(sti tu fundasul dreapta de la Steaua).Idolul meu e Aristotel Cancescu si s-ar putea sa ai dreptate sa fie la fel de idiot ca si mine.In privinta efortului pe care-l faci la scris am un amendament:cred ca ti-e greu sa intelegi ce spun altii nu sa scri.Eu totusi cred ca mai ai o sansa si poate peste citiva ani o sa ajungi un “ginditor batrin”

  6. ma tati, nu stiu ce te apuci sa scrii in contul lui seba grapa pe care il stiu fte bine si omul ala e mult mai inteligent ca tine. mai incearca! by the way, singurul jucator care avea ceva nume rusesc la stelisti era portarul hamutovski, ti-o spune un rapidist neinfocat de fotbal, nu fac o pasiune din asta. cat despre idiotul lui dostoievski, nu esti atat de bun ca sa dai numele unui personaj de desen animat, d-apoi roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.