Ce ar însemna zece ani de regim Ponta?

CORINA CRETU - AUDIERE - PARLAMENT

Sunt câteva categorii de oameni care-l merită pe Victor Ponta. Îl merită cu vârf și îndesat, chiar vreo două mandate. Mă gândesc la unii pensionari naivi care pun ștampila pe Plagiator doar de spaima că Președintele neamț le-ar tăia pensia. De parcă Președintele poate face asta, nu guvernul. Guvern care acum e PSD și care are susținere 70% în parlament. Ar fi interesant de văzut cât de fericiți vor fi toți cei care se bucură acum de pomeni, iar din ianuarie se va da la loc-comanda tot.

Cei care muncesc în mediul privat sau care au afaceri și îl votează dezinteresat pe Ponta, îl merită din plin. Să vedem cum vor chițăi de la anul pe motiv că Puterea Absolută a PSD-ului îi va împovăra cu taxe și mai mari pentru a susține pomenile de acum. Dovadă că bugetul încă așteaptă ascuns bine prin sertarele minitruței tălâmbe Petrescu, va fi scos la lumina zilei după ce trec alegerile. România intră în colaps și PSD-ul e conștient de asta, dar riscă tot.

ioan adam

La nivel local PSD-ul ar putea câștiga tot. Popa ar câștiga primăria sub mantia administratorului sărac și onest. Sub umbra lui Ghirdă și Lupu ar fi primari. Lupu ar putea să deschidă vreo câteva saloane de masaj erotic pentru toate buzunarele, în dulcele stil social-democrat. Doar are experiență! City Food ar deveni firma de catering a orașului, va da de mâncare și porumbeilor din Piața Sfatului. Ghirdă și-ar mai trage vreo două cluburi prin centru, birturile de cartier ar deveni francizele lui.

Vrei să-ți deschizi un restaurant în centrul orașului la doi pași de unul deținut de vreun mahăr PSD-ist sub umbrela vreunui tânăr obscur? Țeapă! În două săptămâni îți trimite PSD-ul toate instituțiile de control pe cap până falimentezi. Ai scăpat de finanțe, vine OPC-ul, scapi de OPC, vine Garda de Mediu. Ceva tot îți pune capac. Concurența PSD-istă funcționează în liniște, fără controale? Asta e, ce să-ți fac dacă tu nu ești înregimentat politic?

Ai bani de investit în imobiliare? Te-ai tâmpit, zău! În gubernia PSD-istă nu e loc pentru așa ceva. Ei controlează tot, ei au toate contractele, ei concesionează tot ce mișcă. Firmele lor prind toate contractele cu statul, tu n-ai voie, chiar dacă ai prețuri de două ori mai mici. Nu mă crezi, ia exemplu de la Constanța. Crezi că în patria lui Mazăre se întâmplă ceva fără binecuvântarea lui?

Ar merita să fie conduși de Ponta un deceniu toți tinerii din oraș care-l votează pe Mickey Mouse doar pentru ,,calitatea” de a fi tânăr. Pentru că exact tinerii vor fi promovați. Ei vor sfâșia gașca de kominterniști bătrâni ai PSD-ului și vor prelua frâiele. Vor fi șmecherași de oraș, copilașii celor care au falimentat industria locală în cenușiul deceniu ’90. Vor înșela încrederea multora prin stilul vestimentar copiat din cluburile occidentale unde-și fac veacul. Ei nu vor avea cravată veștejită în total dezacord cu ponositul costum, așa cum obișnuiau înaintașii feseniști. Își vor croi drum în discuții printr-un discurs plin de neologisme, dar nu vor ieși din nișa lor, pentru că altfel vor fi facil deconspirați. Inteligența lor nu trece de nivelul unei facultăți la Spiru căreia și numele complet le provoacă dificultăți. Ei vor fi funcționarii noștri, vor fi șefi de instituții publice, vor fi acolo unde e rost de făcut bani. Vor fi prezenți pe singura televiziune locală care va mai rezista, ce va avea siglă trei trandafiri roșii. Nu vor spune nimic, dar vor fi mândri că se dau pe sticlă. Ei vor prelua toate contractele și Brașovul va face marea unire cu Târgu-Jiul și Focșaniul. Adică va arăta la fel ca toate urbele PSD-iste, triste și cu asfalt doar pe hârtie. Acum vor ca aeroportul să treacă la Ministerul Transporturilor, la București, și va avea soarta miilor de kilometri de autostradă promiși de Ponta în 2012.

Deputați ca Adam vor ,,apăra” justiția și își vor ridica nivelul de lăcătuși la rangul de somități. Retrocedările vor fi reluate, pentru că Ponta îi va grația pe toți și vor fi prezentați la RTV ca victime ale fostului regim băsist. Pentru toți ceilalți, există o singură soluția: EMIGRAREA.

Aveți proasta inspirație să-l criticați pe Pontănac pe bloguri și pe Facebook? Dați share la articolele care-i vizau pe mai-marii PSD-iști ai orașului? Nasol, veți fi amenințați așa cum mi se întâmplă mie de câteva zile și omului care scrie pe brașovnews de ani buni.

În zece ani segmentul de populație care votează instinctiv cei trei trandafiri va fi eliminată în mod natural. Ei sunt preponderent pensionarii care au fost aduși din mlaștinile Siretului la fabricile noastre. Au fost aduși de mânuță și li s-a dat tot: casă, masă, job, au fost îndemnați să-și facă rate la Dacie pentru că așa făcea și vecinul de la 3, fostul șogor din satul natal. Au mers din când în când la părinții lor care le-au aranjat o nuntă frumoasă cu fata potrivită din sat. O viață întreagă n-au făcut nimic din proprie inițiativă. Totul a fost programat, iar ei știau dinainte ce au de făcut. Au muncit, dar Statul și familia aveau grijă de ei. Pentru acești oameni, Statul înseamnă în prezent PSD-ul. Acea entitate care le dă ceva în schimbul votului lor. Și dacă sunt cuminței, vor mai primi ceva în plus față de sticla de ulei: 50 de lei la pensie, un cupon de produse, ceva GRATIS din impozitele altora. Pentru ei Victor Ponta este tătucul. Ocrotitorul popoarelor în nevoie, succesorul legitim al lui Ceaușescu și Iliescu. Și nu, în mintea lor cei doi n-au fost oameni răi. Ambii le-au dat ceva. Alternativa la Ponta e ceva necunoscut, există o teamă bolnavă pentru ceea ce nu cunosc.

Noapte bună, România!

Facebook Comments Box

3 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.