Care sunt modelele și motoarele vizate de scandalul VW Dieselgate

2015_vw_jetta_tdi_engine_motor_diesel

Scandalul emisiilor poluante de la grupul Volkswagen este în plină desfășurare și probabil că va aduce cu el repercusiuni și în economia românească, deoarece mai toți producătorii de subansamble auto din țara noastră (inclusiv unii din Brașov) au comenzi mari și pentru firma germană. Problema devine cu atât mai acută cu cât Elveția interzice temporar comercializarea mașinilor grupului Volkswagen, iar exemplul ar putea fi urmat rapid și în alte țări.

Inițial, grupul auto german a anunțat că “Discrepanţele se referă la vehiculele dotate cu motoarele Type EA 189 (nota Automarket: diesel TDI de 2.0 litri Euro 5) şi implică în jur de 11 milioane de unităţi la nivel mondial. S-a observat o deviaţie vizibilă între rezultatele testelor de laborator şi cele din utilizarea maşinilor pe şosea doar pentru acest tip de motor. Volkswagen lucrează intens pentru a elimina aceste deviaţii prin măsuri tehnice”. 

Lista actualizată a motoarelor afectate este următoarea:

Lista_motoare_afectate

Lista modelelor afectate:

lista_modele

Sunt curios care va fi deznodământul scandalului? Va ajunge grupul VW la faliment? Sau miza este incetarea producției motoarelor diesel?

Până una-alta, proprietarii modelelor de mai sus vor fi probabil chemați la reprezentanțele VW pentru a face înlocuirea filtrului de particule și a softului mincinos. Să avem puțintică răbdare, zic…

sursa: topspeed.sk

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.