Brașovul în aplicațiile de mobil

Mobilul și tableta devin obiecte indispensabile oricăruia dintre noi, așa că aplicațiile mobile utile în orașul nostru au apărut și ele pe sistemele de operare cele mai utilizate Android, iOS și mai rar, Windows Phone.

 

image1image3.PNGimage2

Primăria Brașov are aplicație mobilă pe Android și iOS. Îți creezi cont cu Facebookul. Are ca secțiuni:

  • Calendar de evenimente trece în revistă programele de teatru, operă, și filmele ce rulează la cinema.
  • Noutăți de la ședințele de Consiliu Local până la evenimentele culturale din oraș în ordine cronologică.
  • Notificări creează alerte push pentru evenimentele zilei în curs ce au loc în Brașov.
  • Muzee și expoziții cu programele lor.
  • Raportează o problemă. O secțiune deosebit de utilă, unde poți raporta incidentele din oraș, cum ar fi cele de apă și canalizare (cam dese de la un timp), gropi, bizonii din trafic, probleme de salubritate, transport, etc. Are și o subsecțiune cu apel direct la dispecerat. Mai e una pentru laude 🙂
  • Centrul de Informații pentru Cetățeni (CIC) cu apel direct și prezentarea serviciilor specifice.
  • eTurist prezent în limbile română, engleză și franceză descrie atracțiile turistice, trasee și muzeele Brașovului și ale împrejurimilor.
  • Poiana Brașov are harta pârtiilor, vremea, webcamuri și apel la salvamont.
  • Webcam cu punctele cele mai importante din Centrul Vechi.

 

 

image1image2.PNGimage3

Brașov City App by Eventya

A fost lansată de o firmă sibiană în luna august și se dorește a fi o aplicație dedicată brașovenilor și turiștilor care ajung în orașul nostru și care doresc să afle informații utile despre tot ce mișcă în oraș.

Găsești infomații despre evenimentele zilei, filme, concerte, ce se pune în scenă la teatru, evenimente sportive, expozitii, festivaluri. La secțiunea Places afli informații și recomandări despre cafenele, restaurante și magazine. Poți afla rapid și un număr de dentist unde să-ți faci o programare, ai liste de spa-uri și săli de sport, locuri de recreere pentru copii, evenimentele zilei din cluburi.

La nevoie poți găsi și o listă cu avocați și contactele lor, rent a car, agenții de turism și numere de taxi. Ba, chiar afli cum poți închiria și o bicicletă. Are și secțiune de presă locala și recomandări. Poți să-ți și promovezi afacerea direct în aplicație. Îți faci cont cu Facebookul și este disponibilă în iOS și Android.

image1.PNG

Civic Alert este o aplicație cu acoperire națională prin care poți raporta autorităților problemele din localitatea unde te afi, de la străzi și iluminat, până la problemele din trafic și transportul în comun. Chiar poți raporta angajații din serviciul public dacă nu-și fac treaba într-un mod corespunzător. Există posibilitatea să atașezi și poză cu evenimentul. Îți faci cont cu mail sau direct cu Facebookul, e necesar si numărul de telefon pentru identificare. Aplicația are suport pe iOS, Android și Windows Mobile.

image1image2image3image4

Coresi Shopping Resort  și-a făcut și el aplicație de mobil compatibilă cu Android și iOS. Are alerte push pentru reduceri la diverse magazine, lista firmelor, harta și promoțiile curente.

 

 

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.