8 martie 2010 La multi ani tuturor Femeilor!

Azi e ziua lor! A fiintelor dragi din viata noastra, a celor ce ne condimenteaza viata, a celor care ne-au daruit-o, a celor ce ne scot peri albi in multe randuri, a celor cu care (unii) ne unim destinele pana la sfarsitul vietii, sau a celor care ne zambesc frumos pe strada si asta ne face sa ne simtim mai bine ziua intreaga.
Mi se pare ca ziua lor e pusa cam rau. De cele mai multe ori nu se suprapune cu ziua de salariu, dar ele nu vor sa stie asta. Toti ne imbulzim in a le oferi cadouri, dar vrem sa fim cu totii priviti intr-un mod privilegiat – exact atunci… nimic mai trist! Tot azi ni se spune la infinit ca e in sfarsit ziua lor, ca a noastra e de 7 ori pe saptamana, dar nu stiu cum se face ca tocmai in acele cazuri ele fac jocurile, iar barbatii se conformeaza ca asa-i frumos. Azi ele au dreptul sa mearga la striptease masculin, ca sa vada si ele in sfarsit macar odata pe an cum arata un barbat adevarat, de parca ar fi cineva de vina ca au langa ele un tip chel si burtos. Azi au dreptul sa se simta bine totalmente, iar noi sa le facem pe plac, sa ne conformam, dar daca stam acasa – sa nu cumva sa atentezi la dozele de bere din frigider.
Adevarul e ca azi e greu sa faci pe nesimtitul. Pe langa faptul ca te-ai simti ca dracu’, ti-ai atrage si oprobiul public, al masculilor ce doresc sa para mai catolici decat Papa. Ma uitam azi dimineata la florareasa de la coltul strazii cum zambea ironic in coltul gurii, cum simtea ca azi o sa faca vanzare de o sa scoata parleala pt. tot timpul anului. Cum va convinge ea clientii slabi de inger sa cumpere buchete scumpe si impopotzonate pentru ca ei sa ofere ceva ,,mai deosebit”.
Cu toate astea, am vazut si oameni pe care grandomania nu i-a dat afara din casa, am vazut studente cu zambet larg si vadit fericite la vazul unui buchetel de zambile si o cutie de bomboane primite de la prietenul ce de abia are cu ce plati caminul si cheltuielile aferente, am vazut oameni visatori tinandu-se de mana in ciuda gerului, si am inteles ca viata are parfumul ei, ca va veni in sfarsit primavara, ca nu toate femeile mimeaza bucuria la vazul unui cadou, ca speranta exista.
Avem astazi ocazia sa le aratam femeilor din viata noastra, celor pe care le stimam macar, ca le pretuim si de ziua lor si o vom continua s-o facem si pe 9 martie, s.a.m.d.p.
La multi ani Doamnelor, Domnisoarelor, Iubitelor, Consoartelor, Amantelor, Mamelor sau ce rol ati avea in viata noastra!

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.