7 martie 2010 reactii post – congres PNL

Am observat ieri in liniste cum se scurg ultimele ore ale Congresului PNL. In liniste, pentru ca rezultatul nu imi aducea nicio surpriza, nimeni nu se astepta la vreo rasturnare de situatie. Era clar ca lumina zilei ca Ludovic si lista lui de Birou nu vor avea prea mari sanse. Se stia ca acest congres are ca scop inlaturarea gruparii Orban – Tariceanu & Co. si acest lucru s-a produs inevitabil. Dar tot e bine ca au fost mai multi candidati, asta din amorul artei macar, din exercitiul democratiei, sau cum ar zice bunicul meu ,, ca sa se vada ca nu e sat fara caini”. Indiferent cum va iesi Ludovic dupa acest congres, indiferent cat de mult va ramane el in memoria noastra, un lucru e cert – de la evenimentul asta va ramane o fraza memorabila marca Orban: ,,Il plac pe Crin, dar mai mult imi place PNL.” Aaa…si era sa uit: cuvantul ,,tzutzari”, des uzitat in ultimele 48 de ore. Pacat ca de abia acum l-au scos la folosire intensa, pentru ca de tzutzeri avem parte peste tot, mai abitir in politica: lingaul care se freaca de picioarele sefului pana primeste si el un oscior care se nimereste sa isi foloseasca la nevoie limba pe post de hartie igienica.
Asadar, il felicit pe Orban ca a avut curajul de a infrunta favoritul net si sper ca va ramane alaturi de noi indiferent de ce tzutzari il vor mai tine departe de deciziile partidului. Un lucru bun a iesit si din asta. Pentru romanul care nu crede in conducere poli-cefala, care isi doreste o voce unitara si singulara intr-un partid, un tatuc post-revolutionar, Congresul a avut efect. Antonescu a aratat lumii ca e liderul autoritar care stie sa ceara un lucru delegatilor si il si primeste. A aratat ca dincolo de retorica politica, de micile contre, spre deosebire de PSD, lucrurile in PNL se aseaza pe un fagas normal, in urma Congresului Liberal numarand doar un dezertor, un tip de pe la Hunedoara pe care presupun ca nu l-a putut ,,onora” cuvenit dl. Rusanu si care mai trecuse conjunctural pe la vreo 4 partide. Dincolo de regretul ca au fost trasi pe linie moarta (temporar, sper eu) 2 lideri marcanti ai PNL-ului din ultimii 20 ani, Crin pleaca drept favorit catre cursa prezidentiala de peste vreo 4 ani si ceva. Sper sa isi mentina tempo-ul…
La nivel local ni s-a confirmat puterea pe care o are filiala Brasov prin faptul ca shefu’- Aristotel Cancescu este si de aceasta data vicepresedinte in Biroul National. Sper sa fie de bun augur si pentru noi!
P.S. – Ma bucura prezenta a 2 femei in Biroul Politic Central PNL – Norica Nicolai si Mariana Campeanu, deoarece asa cum avem nevoie de femei in viata, e nevoie de aportul lor intelectual si moral si in politica… mai ales ca maine e ziua lor!
Publicat de nanu_mihai la 06:36

2 comentarii:

andreiymoga spunea…

Trecand peste discutia despre motiune sau vot uninominal, crezi ca cei aflati la Congres le-a pasat neaparat numai de Crin?
Pai daca nu-l votau pe Crin nu intrau in birou: Varujan,Mariana Campeanu, Norica Nicolai, Stavarache si toata lista lui Crin si chiar presedintele PNL Brasov, Aristotel Cancescu.
Deci unii crezi ca l-au votat pe Crin doar de dragul lui? Eu nu cred, in schimb Orban nu avea pe lista foarte multa lume care sa atraga voturi din partea filialelor. Cum ar fi aratat partidul fara lista lui Crin? Aici nu vorbesc de Crin sau Orban, vorbesc de cele 2 liste.
Poate imi vei raspunde, desi pe unele locuri esti de acord cu mine

9 martie 2010, 04:09

nanu_mihai spunea…

pai la faza cu oamenii de pe lista sunt perfect de acord cu tine, dar din cate am auzit Orban si-a facut la repezeala lista, cu oamenii ce au mai ramas pe margini. cat despre interesul imediat al fiecarui membru de birou, nici nu se pune problema sa ne contrazicem, asta e clar. Pe mine ma enerveaza ca s-a ajuns la lista si nu la candidaturi in nume propriu, sa adune fiecare candidat cate voturi poate, dupa priceperea si puterea fiecaruia.Aici e problema. Iar Orban a pus punctul pe I cu tzutzarii, a fost genial atunci. Iarasi nu mi se pare normal sa ii lasi pe dinafara pe Orban si Tariceanu doar pt ca nu sunt de acord cu tine. Unde Doamne-iarta-ma mai e democratia la noi?

Facebook Comments Box

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.