Spar din Star! Comedie comercială

Ieri, proaspăt venit de acasă am mers la cumpărături cu un prieten la noul supermarket din Star. Se deschisese acum vreo săptămână, moment relatat pe larg de presă deoarece a fost încă un prilej ca nevoiașii orașului să se calce în picioare pentru o rudă de salam. Mă gândeam că în locul Hardiscountului o să vină niște olandezi care vor îmbunătăți ceva. Am dat 2 click-uri pe Google și am descoperit că e o rețea olandeză cu ceva tradiție și cu ceva magazine prin vestul României.

Dar cum am intrat nu am găsit nimic pozitiv. Numai pâinea e în altă parte față de poziționarea în spațiu de pe vremea Hardului. Casele de marcat îs jalnice. Nici măcar bandă rulantă să-ți așezi produsele cumpărate nu ai cand te așezi la rand. S-a înlocuit logo-ul și personalul. Și aici începe comedia…

Am vrut întâi să-mi iau niste șuncă feliată. Tipa de la mezeluri cred că a lucrat pe Marte până acum. Nu pe str. Marte din Steagu, ci pe planetă. I-am explicat și eu și un prieten de vreo 7 ori ce vreau sa cumpăr de fapt. Și nu eram greu inteligibili. Apoi crezând ca nu poate apuca din prima, a venit prin față. Mi-a tăiat cu mare greutate mai mult decât doream. M-a pus dracu’ să mai vreau și niște pastramă. Și dra mezelăriță o fi crezut că o vreau pe toată din magazin de vreme ce mi-a pus toată bucata de vreo 5 kg pe cântar. I-am explicat că am și eu porc la țară și dacă vreau așa mult merg și îl tai direct. După am stat 10 min. să-mi taie 160 g deși eu dorisem 250g.

Mi-am zis ,, băi,asta o fi vreun accident, s-a strecurat la angajare, sau a încurcat domnul de la resurse umane CV-urile”. Uitasem că la intrare ne-a întâmpinat un paznic ce ne supraveghea mai ceva decât Securitatea și KGB-ul deși noi eram așa de subțire îmbrăcați încât nici cu vreun pachet de gumă nu puteam pleca. Știu eu un panacot de pe scara unei foste adrese de-a mea ce ar fi luat jumate din magazin fără ca domnul vigilent să-și dea seama.

Am luat rapid ce mi-a mai trebuit, dar suficient de atent încât să-mi dau seama că pe jos zac căzute de pe raft niște pungi de semințe pe care niciunul din angajați nu se sinchisește să le ridice.La casă plătesc și în loc să mi se dea restul odată cu bonul, primesc doar restul, iar când își dă omul seama că rămâne cu bonul meu începe să strige. Mă întorc și uitându-se mirat la bon mă întreabă oare ce am cumpărat.

Nu fac antireclamă nimănui, dar nu am văzut angajați așa slabi nici la magazinele din colț. Prețurile nu-s prea mari, dar ești tratat sub orice critică. Cine vrea să-și înveselească ziua îi recomand un shopping acolo. Spar din Star!

Facebook Comments Box

11 comments

 1. Am fost şi eu la ei, sunt de acord cu tine. Am văzut însă că au păstrat o mare parte din personalul ce lucra pentru defunctul Hard Discount..

 2. hmmm m`ai facut tare curioasa cum e noul magazin:)sa vad kt de mare e diferenta avand in vedere k Hard Discountul de acolo era locul de munk a lu My Daddy:D
  si mai ales sa vad personalul kre din spusele lu Ionutzu sunt din Hard:>:>

 3. Nu am mai fost in Hard Discount de multa vreme…prefer sa merg in Hala Star la diferite supermarketuri…. gasesc mult mai rapid ce am nevoie.

 4. Ce bine ca stau tocmai in Scriitorilor si am 3 supermarketuri unu langa altu care fac concurenta, angajatele sunt numai fete dragute care te servesc cu grija si respect ! Si pe langa alea 3 supermarketuri mai am si o crama de la Recas 😀 !

 5. ultima oara in Hard Discount am fost dupa chefu` de Sf Andrei…cand voi trece (azi) pe la mama pe la munca…promit k voi cobori si la subsol sa vad magnificul Spar k m`ai faqt curioasa:)

 6. Nanu, nu e vorba de lantul de magazine SPAR, care dupa cum spunei e olandez… e vorba ca traim in Romania… si asa se fac lucrurile la noi in tara din pacate: de mantuiala…

 7. faza e ca am fost si pe vremea hardului acolo si nu erau asa praf. acum probabil au angajat numai oameni fara experienta, asta e faza.unul si unul

 8. mmm … Nu m inteles nicioadat de ce sunt uni opameni care se declara atat de ofensati de calitatea unor servicii oferite de anumite retele comerciale cand totul este foarte simplu: daca ti se pare ca serviciul pe care ti se ofera este neprofesionist nu il accepti si gata… Daca incepi sa scrii despre acest lucru pe un blog asta inseamna ca chiar ai foarte mult timp liber 🙂

 9. sunt de acord cu tine Nanule,pe vremea hardului acolo se vedea grija cu kre lucrau angajatii si sunt martora;)) mai ales k tata a fost director acolo si mai ales k vedeam in fiekre zii cum lucrau angajatii si knd lipsea directorul:)

 10. Astept cu nerabdare in urmatoarele comentarii pe blog sa ne povestesti de supermarketurile din Provita si de serviciile oferite clientilor … 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.