1 Mai muncitoresc

Sărbătoarea asta e tare bizară, am observat de mult timp. Și așa a fost de la început. În primul rând că a luat naștere în SUA, în templul capitalismului ce a luptat pe tot parcursul Războiului Rece cu socialismul în toate formele sale.Pentru că s-a vrut ca să fie o zi în care să se celebreze ziua celor ce muncesc, dar în fața a ieșit mereu și oriunde aparatura de stat îmbuibată sau burghezia ce aparține de alt segment al societății.

La noi avea mai multă importanță când oamenii muncii veniți de pe ogoare și uzinele patriei ieșeau la o bere Bucegi și mititei la liziera pădurii. Atunci era moment de sărbătoare chiar și pentru faptul că era o zi liberă. Atunci toți aveau de muncă, chiar și nepricepuții care încurcau munca celor calificați, chiar si leprele care erau luate cu forța de către miliție și încadrate în câmpul muncii. Era atât de mult de lucru încât în ultimii ani de comunism se sărbătorea prin muncă pentru a îndeplini planuri aberante.

Sărbătoarea asta are o importanță aparte pentru cei care statul avea grijă de ei, pentru cei care au fost duși de mânuță de la grădi – școală – profesională – uzină. Ei au stat sub fusta partidului, a șefului de la uzină și le-a fost bine. Sunt cei care nu au fost niciodată capabili să se descurce pe cont propriu, să-și ia viața în propriile mâini, multora dintre ei fiindu-le impus și cu cine să se căsătorească. La noi comunismul a creat cea mai oribilă specie: Asistații! Ei au cerut ca minele neprofitabile să fie ținute în viață forțat și au ieșit și la lupte de stradă pentru asta. Ei au fost în stare să stâlcească în bătaie o elită ce cerea insistent modernizarea statului și ieșirea din neocomunism. Unii s-au adaptat și și-au creat pensii de revoluționari sau de boală, ca să stea tot pe capul Statului cel protecționist. Handicapati avem atât de mulți încât cei cu adevărat nenorociți de soartă nu pot avea beneficii mai mari pt. că alții perfect sănătoși sug și ei din buget. Oamenii ăștia sunt și cei mai votangii și au menținut comunismul paternal la putere atâția ani în toate formele lui – socialiști, sau social – democrați, numai stânga să fie. Pentru toți 1 Mai va fi mereu o amintire frumoasă. Ei înfierează acum pe față capitalismul și șomajul, de parcă nu s-ar ști că unul moderat e chiar sănătos pt. societate.

Toți Asistații ies zilele astea la munte, la mare, cu grătare sau cu SUV-uri disproporționate (pentru cei conectați la un debit bugetar mare) și cu manelele la maximum, că așa e la cocalari. La ei nu e chef fără manele. Și nici grătar fără mizerie în urmă. E cald deja, așa că își pot etala tricourile mulate, de firmă sau fake-uri, depinde de buzunar. Vor roade semințe și vor juca zaruri în miros de mahoarcă. Și se vor simți în largul lor.

Reprezentanții lor din politică au ales cum vor sărbători: Udrea merge la Mamaia, iar PSD-ul face greve. Ce a învățat fiecare.

Facebook Comments Box

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.